Bra mat i förskolan betyder att all mat som serveras inte bara är näringsriktig utan också smakar gott!
Förskolans mål är att laga så mycket av vår mat som möjligt från grunden med svenska ekologiska råvaror i den mån säsongen tillåter. Vi försöker att tänka på miljön och undviker varor med långa transportvägar.
Barnen här erbjuds en varierad och näringsrik kost och lär sig att prova det mesta, även bönor och linser. Vi undviker i största möjliga mån onödiga mängder socker och vi använder Bregott, vegetabiliskt (omättat) fett, osötad fil eller yoghurt till mellis. Vi bakar det mesta av vårt bröd själva.
På morgonsamlingen brukar vi äta frukt, och för de barnen som är kvar lite senare på eftermiddagen brukar ett äpple sitta fint!
Vi har ett stort fint eget kök som är godkänt av Bygg- och miljökontoret.
En typisk veckomeny på Grindstugan
På Grindstugan har vi en varierad meny och självklart också återkommande favoriter. Inför varje lunch lägger kocken ut bilder i förskolans app så att alla vårdnadshavare kan se vad som bjuds på.
Här ser du ett exempel på hur en veckomeny kan se ut.
Måndag
Wannee´s pytt i panna
Tisdag
Fiskgryta med dill, aioli och kokt potatis
Onsdag
Krämig rotfruktssoppa med nybakad focaccia
Torsdag
Quornfilé med rödcurry, kokosmjölk, grönsaker och jasminris
Fredag
Wokade nudlar med kyckling och grönsaker
Alla luncher serveras med
grönsaker och vi dricker mjölk
eller vatten till maten.